Notice: Undefined index: user in /www/doc/www.tmrhotels.com/www/inc/tmp.page.top.php on line 301

Notice: Undefined index: user in /www/doc/www.tmrhotels.com/www/inc/tmp.page.top.php on line 315

Notice: Undefined index: user in /www/doc/www.tmrhotels.com/www/inc/tmp.page.top.php on line 315

Notice: Undefined index: user in /www/doc/www.tmrhotels.com/www/inc/tmp.page.top.php on line 316
GoPass kártya száma:
Notice: Undefined index: user in /www/doc/www.tmrhotels.com/www/inc/tmp.page.top.php on line 319

Notice: Undefined index: user in /www/doc/www.tmrhotels.com/www/inc/tmp.page.top.php on line 322
Elérhető pontok száma:
Notice: Undefined index: user in /www/doc/www.tmrhotels.com/www/inc/tmp.page.top.php on line 331
Elérhető kredit:
Notice: Undefined index: user in /www/doc/www.tmrhotels.com/www/inc/tmp.page.top.php on line 334
Az aktuális szezonban lesíelt kilométerek:
Notice: Undefined index: user in /www/doc/www.tmrhotels.com/www/inc/tmp.page.top.php on line 337
Best offer guarantee
Érkezés
Indulás
Felnőttek
Gyerekek
utazási információk:

A szecessziós stílusban épült Grandhotel**** Starý Smokovec 1904-ben az első nagy tátrai szállodák egyikeként kezdte meg működését, és azóta is írja történetét. Több mint 100 éve megtiszteltetés számunkra, hogy vendégek ezreit fogadhattuk, köztük olyan híres személyiségeket, akik nemcsak Csehszlovákia vagy a független Szlovákia történelmében, hanem szállodánk krónikájában és történetében is kitörölhetetlen nyomot hagytak. Ezért a közös helyiségeink a legfontosabb vendégek nevét viselik, és a szálloda új korszakában, a 84 új szobával, a kiválasztott lakosztályok más személyiségeknek való szentelésével adózunk a tiszteletnek és a tiszteletadásnak, hogy történetük velünk éljen tovább.

Ebből az alkalomból 2018. szeptember 20-án Nagy pillanatok estet tartottunk szállodánkban, amelynek során az első három lakosztályt a komikusok királyának, Vlasta Burian, a többszörös olimpiai bajnok Emil Zátopek és felesége, Dana, az olimpiai bajnok és karizmatikus szlovák színésznő, Emília Vášáryová tiszteletére szenteltük fel.

Majdnem egy évvel később a három fontos név mellé egy újabb név került. 2019. augusztus 19-én a lakást Lucie Bílá cseh pop- és musicaldíva, színésznő keresztelte fel. 2022-ben a lakást Miroslav Donutil neves cseh színésznek és Daniel Hevier írónak szenteltük.

A Grandhotel többi lakosztálya még várakozik arra, hogy a közeljövőben "fontos nevet" kapjon.

MIROSLAV DONUTIL LAKOSZTÁLY

A 305-ös lakosztály Miroslav Donutil cseh színésznek és humoristának szentelték. Pályafutása során számos olyan ismert filmben és tévésorozatban játszott, amelyeket generációk ismerhettek meg. A leghíresebbek közé tartozik a Pelíšky, a Černí baroni, a Doktor Martin és a Román pro muže, amelyet a Magas-Tátrában forgattak. A közelmúltban olyan filmekben játszott főszerepet, mint a 2021-ben bemutatásra kerülő A madarak atlasza.


DANIEL HEVIER CSALÁDI SZOBA

A 213-as számú Deluxe családi szobát a híres szlovák költőnek, lírikusnak, regényírónak és művésznek, Daniel Heviernek ajánljuk. Legendássá váltak dalai, amelyeket a jól ismert Team együttesnek írt, amelynek énekese Palo Habera volt. Emellett több mint 30 éve ír verseket és prózát gyerekeknek és fiataloknak, valamint képeket is fest.

Családi szobájában gyermekirodalmat, a Team együttes számára írt dalok listáját, valamint a híres Severanka című daluk kottáját és szövegét is megtalál. A kanapé fölött a Tátrát ábrázoló festménye, Daniel általános iskola 9. osztályos bizonyítványa és gyermekkori portréja lóg.


EMÍLIA VÁŠÁRYOVÁ LAKOSZTÁLY

A 221. lakosztályt a nagyszerű hölgynek és karizmatikus színésznőnek - Emilia Vassáryová - ajánljuk. Élete során több mint száz karaktert alakított. A szlovák filmművészet egyik legromantikusabb filmje, a Rézsútos torony a gyönyörű tátrai táj közepén született.

VLASTA BURIAN LAKOSZTÁLY

A 105-ös számú lakosztályt a Tátra szenvedélyes szerelmeséről, Vlasta Burianról kapta a nevét. A komikusok királya, a cseh humor és filmvígjátékok atyja hűséges vendége volt a Grandhotelnek. Szenvedélyes sportemberként nem hagyta ki a lehetőséget, hogy a Tátrában való tartózkodása alatt megmássza a Zbojnícka Chata hegyet.

DANA ÉS EMIL ZÁTOPEK LAKOSZTÁLY

A 121-es számú lakosztály a jelentős sportlegendáknak - Dana és Emil Zátopek - van szentelve. Emil Zátopek úr és Emil Zátopekné olimpiai bajnokként, világbajnokként, címek, rekordok és egyéb kitüntetések és díjak birtokosaként írta be magát a sporttörténelembe. Emil Zátopek elsősorban szenvedélyes "evőként" írta be magát a szálloda történelmébe.

LUCIE BÍLÁ LAKOSZTÁLY

A 205-ös lakosztályt Lucie Bílá cseh pop- és musicalénekesnőnek és színésznőnek szentelték. Közvetlenségének, humorának és a rászorulók megsegítésére való hajlamának köszönhetően nemcsak hazájában, hanem Szlovákiában is az egyik legnépszerűbb személyiség. A rangos díjak többszörös nyertese már korábban is megtisztelte látogatásával a Grandhotelt.


Ha ebben a lakosztályban szeretne megszállni, kérjük, írja ezt a kérést a foglaláskor a megjegyzésbe. Szívesen lefoglaljuk Önnek ezt a lakosztályt, ha a szálloda kapacitása és működési lehetőségei lehetővé teszik. Annak ellenére, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy eleget tegyünk az Ön kérésének, nem tudjuk garantálni az apartman kiosztását.

Őfelsége, II. Erzsébet brit királynő.

II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp 2008-as szlovákiai útja során a Magas-Tátrában, nevezetesen Hrebienok és Starý Smokovec településeken is járt. Hrebienok meglátogatása után a királyi pár drótkötélpályán tért vissza Starý Smokovec-be, ahol Fülöp herceg az akkori szlovák elnökkel, I. I. Gašparovič a Grandhotel Starý Smokovec-ben tett látogatást. A Grandhotelben tett értékes látogatás emlékét a krónikába is bejegyezték, amely a Grandhotelben megtekinthető.